Over ons

Kaderopleiding Palliatieve zorg

De postacademische Kaderopleiding Palliatieve Zorg wordt georganiseerd door Amsterdam UMC, afdeling Huisartsgeneeskunde (hoofd: prof. dr. J. Bont) en GERION, opleiding tot specialist ouderengeneeskunde, afdeling Ouderengeneeskunde (hoofd: prof. dr. M. Smalbrugge). Drs. M.C.C. Bierstekers (GERION) en drs. J.F. Bastiaans (Amsterdam UMC) zijn eindverantwoordelijk voor de opleiding.

Dagelijkse leiding

De dagelijkse leiding, inhoudelijke voorbereiding en uitvoering zijn in handen van drs. ir. Hermien Goderie-Plomp (specialist ouderengeneeskunde) en drs. Carla Juffermans (huisarts), beide stafmedewerker Amsterdam UMC.

Docenten

Hermien Goderie-Plomp en Carla Juffermans zijn tijdens alle 2-daagsen aanwezig en bewaken het overzicht. Daarnaast is een team van nationale en internationale deskundigen op het gebied van palliatieve zorg aan de opleiding verbonden, evenals zes mentoren (waaronder beide stafdocenten).

Hermien Goderie-Plomp

Hermien Goderie is specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg en coördinator van de Kaderopleiding Palliatieve Zorg. Naast haar klinische werkzaamheden is zij docent voor de verdiepingsmodule palliatieve zorg aan het LUMC voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Ze is werkzaam als medisch coördinator en consulent bij het consultatief palliatief team voor Rotterdam& omstreken van PZNL. Ze begeleidt verschillende PaTz-groepen. 

Carla Juffermans

Carla Juffermans is huisarts in Voorhout, waar ze ook zorg verleent in het nabijgelegen hospice. Na het afronden van de Kaderopleiding Palliatieve Zorg is ze als mentor verbonden aan de kaderopleiding, en sinds 2021 coördinator van de Kaderopleiding Palliatieve Zorg. Daarnaast werkt ze als docent bij de huisartsopleiding aan het LUMC, en als consulent palliatieve zorg zowel bij het Expertisecentrum Palliatieve Zorg aan het LUMC, bij het regionaal consultatieteam Hollands Midden van PZNL als bij verschillende PaTz-groepen.

Logistieke organisatie

Sinds 2009 wordt de logistieke organisatie verzorgd door Gerda van Zoen. Een spin in het web: elke vraag krijgt een antwoord, voor elk probleem proberen we een oplossing te bedenken. Kortom: dit is de leukste baan van Nederland.

Gerda van Zoen

Beroepscommissie

Een deelnemer aan de Kaderopleiding kan tegen eventuele beslissingen over de beoordeling of diplomering in beroep gaan bij de beroepscommissie. Deze bestaat uit onafhankelijke vertegenwoordigers van het Amsterdam UMC.

Ga naar de inhoud